Met genoegen nodig ik u uit voor een bezoek aan kunsten antiekgalerie Den Gecroonden Boschboom. Onze vaste bezoekers weten inmiddels om welk een bijzondere en verfijnde collectie het gaat: een unieke verzameling schilderijen uit de “Brabantse School”, Chinees porselein, antiek zilver, kristal en juwelen. Een monumentaal huis vol schoonheid. Onze kerst-expositie is zonder twijfel de mooiste van het jaar!

Ik verheug me u te mogen ontvangen tijdens een van beide expositie-weekends!

Maurice Ackermans
Den Gecroonden Boschboom

Zaterdag en zondag 3 en 4 december
Zaterdag en zondag 10 en 11 december
12.00 tot 18.00 uur

DEN GECROONDEN BOSCHBOOM
Oude Dieze 8· 5211 KV ’s-Hertogenbosch
06– 16404474·
www.boschboom-antiek.nl

Henriëtte Pessers (1899-1986) – Begonia’s – olieverf op doek; gesigneerd
Henriëtte (Jet) Pessers, dochter van een Tilburgse textielfabrikant studeert aan de Kunstacademie in Brussel, waar zij een expressionistische manier van schilderen ontwikkelt. Haar stillevens vormen het hoogtepunt in haar oeuvre. Kunstcritici roemen haar werk en typeren haar reeds in de jaren ’30 als een veelbelovende kunstenares, die de moderne trend van haar tijd volgt en die zoekt naar “een gloed van innerlijkheid” en naar “het wezenskenmerk der dingen”.

Kees Bol (1916-2009) – De Dommel bij Tongelre
olieverf op board; gesigneerd “Wat het meeste aanspreekt is de eerlijke stoere vormentaal die maakt dat een schilderij van Kees Bol op afstand herkenbaar is als een schilderij van zijn hand; of het nu gaat om een landschap of een stilleven; altijd is er die directheid en herkenbaarheid”

Een selectie verfijnd beschilderd Chinees Imari porselein, te dateren medio 18de eeuw. De elegante Hollands zilveren geheel met de hand gezaagde broodmand is vervaardigd door Willem Hendrik van Akkeren, ’s-Gravenhage, anno 1916