Met genoegen nodig ik u uit voor een bezoek aan kunst- en antiekgalerie Den Gecroonden Boschboom. Vaste bezoekers weten inmiddels om welk een bijzondere en verfijnde collectie het gaat: een unieke verzameling schilderijen uit de “Brabantse School”, Chinees porselein, antiek zilver, kristal en juwelen. Een huis vol schoonheid!

Ik verheug me u te mogen ontvangen tijdens een van beide expositie-weekends!

Nota Bene: onze expositie-salons bieden alle rust en ruimte voor een verantwoord bezoek!

Maurice Ackermans
Den Gecroonden Boschboom

Piet Slager, oudste zoon van stamvader Petrus Marinus Slager, ontvangt als leerling van de Bossche Koninklijke School reeds op 16-jarige leeftijd een Koninklijke Medaille voor zijn talent voor ‘tekenen naar het leven’. Hij krijgt les van zijn beroemde vader en ook van Pieter de Josselin de Jong, notariszoon uit Sint Oedenrode, die hem later in Haagse Kringen introduceert.

Ook studeert hij een periode aan de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hij ontwikkelt zich vooral tot een uiterst virtuoze portretschilder. Beroemd is het portret dat hij maakte van zijn vader Petrus Marinus, een van de pronkstukken uit het Slagermuseum in de Bossche Choorstraat. Dat portret oogstte zelfs grote bewondering van befaamde tijdgenoten als Jozef Israëls en Hendrik Mesdag.

Veel voorname Bosschenaren, burgemeesters en patriciërs, zijn door hem geportretteerd. Ook dit portret van zijn elegante echtgenote Suze Slager-Velsen (1883–1964) is met zwier en een zeer verfijnde toets neergezet. Kijk naar de prachtige stofbehandeling; de doorschijnende glans van de zijden japon, de elegante manier waarop de hand is neergezet; karakteristieke kenmerken van de top-vakman die Piet Slager was. De ogen hebben een fascinerende uitstraling. Een museaal doek!

Zaterdag en zondag 18 en 19 september
Zaterdag en zondag 25 en 26 september
12.00 tot 18.00 uur

DEN GE CROONDEN B OSCHBOOM
Oude Dieze 8
5211 KV ’s-Hertogenbosch
06 – 16 404 474
www.boschboom-antiek.nl

Den Gecroonden Boschboom en de losse illustraties zilveren strooibussen, vervaardigd in 1747 door zilversmid Mathias van Heeck.
Den Gecroonden Boschboom en de losse illustraties zilveren strooibussen, vervaardigd in 1747 door zilversmid Mathias van Heeck.

Piet Slager (1871–1938)
Portret van zijn echtgenote Suze Slager-Velsen
Olieverf op doek; gesigneerd en gedateerd 1932

Den Gecroonden Boschboom en de losse illustraties zilveren strooibussen, vervaardigd in 1747 door zilversmid Mathias van Heeck.

Een stel zilveren strooibussen, vervaardigd in 1747 door de
Bossche meester-zilversmid Mathias van Heeck gemerkt met het keur van de stad ’s-Hertogenbosch;
een elegante zilveren suikervaas uit de Empire-periode, Parijs 1797;
een Chinees porseleinen trekpotje, een pattipan en een Chinees bord met zeldzaam decor,
uit de Kangxi periode (1662–1722). De zilveren tafelbel werd in 1857 gemaakt in Breda